Portugalia a trecut la un nou nivel in privinta masurilor de austeritate, potrivit BBC, prin adoptarea unei decizii de suspendare pe cinci ani a zilelor libere pentru patru din cele 14 sarbatori legale din timpul anului, potrivit Mediafax.

Masura, care vizeaza inclusiv doua sarbatori religioase, se va aplica timp de cinci ani incepand din 2013. Decizia pentru cele doua sarbatori religioase a fost negociata cu Vaticanul, noteaza BBC.

Portugalia a redus deja salariile din sectorul public si a crescut taxele pentru a diminua deficitul bugetar al tarii in contextul crizei economice.

Tara a incheiat un acord de 78 miliarde de euro cu UE si FMI anul trecut. Creditorii internationali au incheiat recent ultima misiune de evaluare a reducerilor de chelltuieli.

Guvernul portughez spera ca renuntarea la zilele libere pentru cele patru sarbatori sa imbunatateasca competitivitatea si sa creasca activittea economica.

Cele patru sarbatori afectate sunt Ziua Tuturor Sfintilor (1 noiembrie), Corpus Christi (la 60 de zile dupa Paste), aniversarea formarii republicii Portugalia in 1910 (5 octombrie) si aniversarea obtinerii independentei fata de Spania in 1640 (1 decembrie).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Parintii ar putea avea dreptul la mai multe zile libere dedicate copiilor
Setari Cookie-uri