Dupa mai mult de doi ani de cand Grecia a dezvaluit deficitul bugetar masiv, Europa "a cunoscut o criza de amploare", a afirmat Schaeuble intr-un interviu inregistrat, difuzat vineri la postul de radio Europe 1, informeaza Mediafax.

"Este normal. Chiar si asa, in 12-24 de luni pietele financiare se vor calma", a apreciat oficialul german.

Purtatorul de cuvant al Ministerului german de Finante, Silke Bruns, a afirmat pe de alta parte ca guvernul cancelarului Angela Merkel are o datorie fata de alegatori sa se pregateasca pentru o posibila iesire a Greciei din zona euro.

"Oamenii au dreptul sa se astepte ca guvernul sa faca pregatiri pentru toate eventualitatile", a afirmat Bruns la briefingul de presa al guvernului, de la Berlin.

Citeste si:

Merkel si ceilalti lideri europeni sunt presati de colegii lor din G8 sa faca mai mult pentru rezolvarea crizei, dupa ce aproape 4.000 de miliarde de dolari au fost sterse de pe pietele de capital in aceasta luna, din cauza speculatiilor ca Grecia va iesi din zona euro.

Liderii G8 se reunesc in acest weekend la Camp David, in SUA, principala tema de discutii fiind criza din Europa.

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat joi ca economia americana se confrunta cu probleme din cauza inrautatirii situatiei in Europa.