Liderii G20 pregatesc masuri pentru stimularea cresterii economice

Liderii statelor G20 vor discuta in Mexic actiuni pentru sprijinirea cresterii economice mondiale, printr-o combinatie de masuri, de scadere a deficitului in unele tari, de stimulare in altele, numitorul comun fiind "finantele solide", a declarat pentru Bloomberg o sursa oficiala canadiana.

Oficialii G20, cele mai mari 20 de economii ale lumii, reunuti la Los Cabos, nu au stabilit inca textul declaratiei comune care ar trebui emisa marti, dupa incheierea summit-ului, scrie Mediafax.

Discutiile au atins si probleme de buget, iar concluziile sunt asemanatoare celor de la finalul summit-ului de anul trecut de la Cannes, a adaugat sursa citata.

La Cannes, statele G20 si-au asumat diverse angajamente de stimulare a cresterii economice mondiale. Unele tari europene au promis ca vor reduce deficitele, iar marile economii emergente si statele cu finante publice stabile au indicat ca vor stimula cererea interna in caz de necesitate.

Premierul italian Mario Monti a declarat, la sosirea in Mexic, ca sustinerea cresterii economice va fi o tema importanta a summit-ului.

Canada insista pentru includerea, in declaratia de la finalul summit-ului G20, a unor aprecieri care sa ceara ferm liderilor europeni sa ia masuri decisive, potrivit sursei canadiene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri