Bulgaria va lansa in august constructia gazoductului care va lega sistemul de transport de gaze naturale al tarii cu cel din Romania, a declarat ministrul Economiei si Energiei, Delyan Dobrev, citat de Novinite.

Intercontectorul, care va traversa Dunarea la Giurgiu-Ruse, este dezvoltat de compania Bulgartransgaz in cooperare cu Transgaz Medias, scrie Mediafax.

Mai multi experti din sectorul energetic au afirmat ca gazoductul cu Romania ar avea cea mai redusa importanta dintre conexiunile cu statele vecine, in privinta diversificarii energetice a tarii, potrivit portalului dnevnik.bg.

Bulgaria intentioneaza sa construiasca conexiuni cu alte trei tari vecine, Turcia, Grecia si Serbia.

Guvernul de la Sofia a luat decizia construirii unor legaturi cu statele vecine dupa "razboiul gazelor" din ianuarie 2009 dintre Ucraina si Rusia. Neintelegerile dintre cele doua tari au blocat livrarile de gaze rusesti catre Bulgaria timp de trei saptamani, in mijlocul iernii.

In februarie 2011, Consiliul European a decis ca fiecare stat UE sa aiba cel putin doua surse de gaze naturale si electricitate pana in 2014, astfel incat sa fie evitata o situatie similara crizei dintre Rusia si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revista presei: Donald Trump, mesaj pentru Romania si Klaus Iohannis