Noul premier grec Antonis Samaras nu va participa la summitul UE de la Bruxelles, din 28-29 iunie, din cauza interventiei chirurgicale la ochi pe care a suferit-o sambata, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al Guvernului, relateaza AFP.
Simos Kedikoglou a precizat ca ministrul de Externe Dimitris Avramopoulos, asistat de ministrul de Finante interimar, George Zannias, il vor inlocui pe premier, in timp ce Grecia vrea sa renegocieze planul de austeritate cu UE si FMI, informeaza Mediafax.

Kedikoglou a precizat ca chirurgul care l-a operat pe Samaras i-a "interzis strict" sa calatoreasca.

Invingator, duminica trecuta, la alegerile legislative, Samaras, in varsta de 62 de ani, a fost operat de urgenta sambata de dezlipire de retina, descoperita in timpul unei vizite de rutina, vineri, la oftalmologul sau. Liderul conservator a depus juramantul joi.

Chirurgul sau, Panagiotis Theodosiadis, a precizat ca Samaras va fi externat luni dar convalescenta sa ar putea "cateva zile sau saptamani". "El va trebui sa stea asezat in anumite pozitii timp de mai multe ore pe zi", a precizat medicul.

In paralel, noul ministru de Finante Vassilis Rapanos, in varsta de 65 de ani, ramane internat dupa ce vineri a lesinat si a avut dureri de stomac puternice.

Rapanos nu a putut depune juramantul, iar predecesorul sau interimar, Zannias, ramane titularul portofoliului Finantelor.

O misiune a Troicii creditorilor internationali ai tarii (UE-BCE-FMI) este asteptata la Atena pentru a evalua finantele publice ale tarii si recesiunea, o prima etapa inainte de renegocierea planului de austeritate.

Noul Guvern de coalitie vrea o amanare cu cel putin doi ani, pana in 2016, a obiectivelor de asanare bugetara prevazute in acest plan, in schimbul unui ajutor financiar masiv.

In doi ani, Grecia a primit un ajutor in valoare de 347 de miliarde de euro - doua imprumuturi de 110 si, respectiv, 130 de miliarde, si o stergere a datoriei de 107 miliarde -, echivalentul a o data si jumatate PIB-ul sau sau 31.000 de euro per cetatean grec.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri