Ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, considera ca este necesara "transferarea mai multor competente" in "domeniile politice importante" catre Bruxelles, intr-un interviu acordat revistei Spiegel, din care au fost publicate fragmente sambata, relateaza AFP.

"Trebuie sa transferam mai multe competente catre Bruxelles in domeniile politice importante, fara ca fiecare stat national sa poata bloca deciziile", afirma ministrul, informeaza Mediafax.

De mai multe luni, cancelarul german Angela Merkel afirma ca rezolvarea crizei europene trece printr-o integrare aprofundata.

"Pana in prezent, statele membre UE au aproape intotdeauna ultimul cuvant. Acest lucru nu mai poate dura", subliniaza Schäuble, potrivit publicatiei, care afirma ca ministrul este favorabil unei transformari a Comisiei intr-un adevarat guvern, unei consolidari a Parlamentului si alegerii prin vot universal a presedintelui Uniunii Europene.

"Europa viitorului nu va fi un stat federal dupa modelul Statelor Unite sau al Republicii Federale Germane", a apreciat Schäuble, continuand: "va avea o structura proprie" si punerea ei in practica va fi o "experienta captivanta".

Ministrul german de Finante a insistat si asupra importantei euro.

"Cu pericolul unei dezintegrari a zonei euro, la care de altfel nu subscriu, multe lucruri pe care le-am dobandit si de care ne bucuram ar putea fi puse la indoiala - fie ca este vorba despre piata unica sau despre libertatea de circulatie", a remarcat el.

"O dezintegrare a Uniunii ar fi absurda", a afirmat el, adaugand ca acest lucru "nu se poate, nu trebuie sa existe si nu va fi".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderii UE: In 26 mai romanii au de luat o decizie importanta