Romania este afectata de coruptie institutionala si exista tentative politice de compromitere a justitiei, constata Departamentul de Stat al SUA, denuntand discriminarea sistematica a romilor, abuzurile din penitenciare, amenintari la adresa jurnalistilor si declaratii antisemite.

"Probleme majore privind drepturile omului includ tratamentul inadecvat si hartuirea de catre agenti de politie si jandarmi a detinutilor si romilor, inclusiv moartea unei persoane in custodia politiei", se arata in raportul privind situatia din Romania pe anul 2013 intitulat "Practici in materie de drepturile omului", elaborat de Biroul pentru Democratie, Drepturile Omului si Munca al Departamentului de Stat american, conform Mediafax.

"Coruptia institutionala ramane o problema raspandita care afecteaza toate structurile societatii. Discriminarea societala sistematica impotriva romilor afecteaza accesul acestora la o educatie adecvata, la locuinte, la servicii medicale si la oportunitati de munca", precizeaza raportul privind situatia din Romania.

Presiunile la adresa procurorilor au sporit in 2013

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a declarat joi, la prezentarea bilantului activitatii DNA, ca 2013 a fost anul in care presiunile publice la adresa procurorilor au inregistrat "un trend puternic ascendent".

Codruta Kovesi a aratat, in prezentarea bilantului activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, ca in 2013 a fost desemnata o noua echipa manageriala a structurii centrale si au fost numiti noi procurori sefi la nivelul unor structuri teritoriale. De asemenea, anul trecut a fost modificata semnificativ competenta DNA si au fost adoptate acte normative importante, care au schimbat regimul instrumentelor investigative folosite in anchetele anticoruptie, a spus Kovesi.

"Totodata, a fost anul in care presiunile publice la adresa procurorilor au inregistrat un trend puternic ascendent. Este incurajator insa ca aceasta situatie a determinat o reactie fara precedent a societatii civile si a observatorilor internationali", a adaugat procurorul sef al DNA. La conferinta in care este prezentat bilantul activitatii Directiei Nationale Anticoruptie participa premierul Victor Ponta, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, adjunctul procurorului general, Codrut Olaru, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Alina Bica, precum si mai multi reprezentanti ai ambasadelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri