"In urma unei decizii a lui Samaras, Yannis Stournaras (foto stanga), profesor de economie la Universitatea din Atena si director al centrului de cercetare al patronatului grec (Iove), este numit ministru de Finante", potrivit acestui comunicat.

Stournaras, apropiat al taberei conservatoare, a fost presedintele Bancii comerciale grecesti (Emporiki bank) intre 2000 si 2004, inainte de cumpararea acesteia de catre grupul francez Crédit agricole.

El a fost numit de Samaras dupa ce Vassilis Rapanos, desemnat initial pentru acest portofoliu, a renuntat la aceasta functie din motive de sanatate.

Proeuropean, el a condus Consiliul economic al Ministerului de Finante (1994-2000) si a participat la negocierile pregatitoare pentru intrarea Greciei in zona euro in 2011.

Citeste si:

Refuzul lui Rapanos de a indeplini aceasta functie din motive de sanatate, precum si operatia de urgenta la sfarsitul saptamanii trecute suferita de Samaras, incapabil sa isi exercite atributiile timp de circa o saptamana, au provocat confuzie in noul Guvern, la sase zile de la formarea acestuia.

Din cauza incapacitatii lui Samaras de a se deplasa, Grecia va fi reprezentata la summitul european de la Bruxelles de presedintele Carolos Papoulias, ministrul interimar Georges Zanias, si adjunctul minsitrului de Finante, Christos Staïkouras.

Sursa foto: Agerpres