Grecia si FMI poarta negocieri dure referitoare la programul de austeritate pentru 2013-2014, discutiile urmand sa continue in zilele urmatoare, a declarat joi ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, transmite AFP, citata de Mediafax.
Negocierile privind masurile de economisire a peste 11,5 miliarde de euro "sunt foarte dificile si vor continua in urmatoarele zile", a afirmat Stournaras la sfarsitul unei intalniri cu premierul Antonis Samaras si doi lideri ai coalitiei guvernamentale.

"Facem tot posibilul pentru a reduce costul acestor masuri pentru categoriile cele mai defavorizate", a spus Stournaras, care se va intalni cu reprezentantii troicii creditorilor, formata din FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE).

La o intalnire de miercuri seara, Stournaras s-a opus cererii FMI pentru noi reduceri ale salariilor in sectorul public, potrivit unei surse ministeriale.

Reprezentantul FMI la negocieri, danezul Poul Thomsen, a respins propunerea guvernului elen ca economii de 2-3 miliarde de euro sa fie realizate prin restructurarea sectorului public, a aratat sursa.

Thomsen a insistat ca economiile sa fie obtinute prin "noi taieri salariale" ale functionarilor.

De la declansarea crizei datoriilor in 2010, salariile functionarilor publici din Grecia au suferit reduceri de 25%-40%, in functie de categorie.

Finalizarea negocierilor pentru noile masuri de austeritate ar trebui sa permita deblocarea unei noi transe de ajutor in valoare de 31,5 miliarde de euro.

Guvernul elen a indicat miercuri seara ca mai trebuie identificate economii de 2-3 miliarde de euro.

Deocamdata, planul prevede reduceri salariale pentru anumite categorii de functionari, respectiv judecatori, profesori universitari, politisti si pompieri, reducerea pensiilor si a ajutoarelor sociale, in timp ce troica solicita mai multa flexibilitate pe piata muncii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri