"Pentru prima data dupa mult timp putem fi optimisti, chiar daca mai avem multe de facut, in special in cadrul reuniunii Eurogrup de la 9 iulie", a declarat Moscovici intr-un interviu pentru Le Figaro, publicat in editia online a cotidianului, scrie Mediafax.

Summitul european incheiat vineri a condus la un acord vizand reducerea tensiunilor asupra dobanzilor suportate de tarile aflate in dificultate, prin intermediul unor posibile interventii ale fondurilor de salvare.

Acordul mai prevede, pe langa un pact de crestere economica, crearea pana la sfarsitul lui 2012 a unui mecanism de supervizare financiara ilmplicand BCE, inainte de crearea unei uniuni bancare.

Intrebat daca Germania a fost nevoita sa se plieze in functie de pozitia altor tari, Moscovici a declarat ca "nu au fost loviruri ca la Trafalgar".

Citeste si:

"Nu trebuie sa gandim in termeni de invingator sau de invinsi", a subliniat el.

"Intre Paris si Berlin, intre presedintele Republicii (François Hollande) si cancelarul (Angela Merkel), intre (ministrul germna al Finatelor) Wolfgang Schäuble si mine, relatiile sunt bune", a apreciat Moscovici.

Intrebat despre absenta mentionarii unui proiect privind euroobligatiunile in comunicatul final al summitului, Moscovici a declarat ca a inteles ca este vorba despre "o linie rosie" pentru Germania si ca este, deci, vorba despre o solutie pe termen lung.