Depozitele din bancile din Grecia au crescut cu 5 miliarde euro de la alegerile din iunie

Depozitele au revenit treptat in bancile elene dupa alegerile de la mijlocul lunii iunie, iar oficiali bancari din Grecia afirma ca nu mai putin de 5 miliarde de euro au intrat din nou in sistemul bancar al tarii in ultimele saptamani, o inversare a trendului inregistrat inaintea scrutinului, conform Mediafax.

Depozitele aduse din nou in banci au compensat deja retragerile din primele doua saptamani din iunie, de 4-5 miliarde de euro, potrivit cotidianului Kathimerini. In mai, depozitele au scazut cu 8,5 miliarde de euro, consemnand cea mai mare retragere lunara din mai multe decenii.

Potrivit datelor Bancii Greciei, depozitele se situau la 157,44 miliarde de euro la sfarsitul lunii mai, in scadere de la 165,95 miliarde de euro la finele lunii aprilie.

Bancherii insista ca populatia are inca lichiditati de circa 20 de miliarde de euro plasate in seifuri, saltele si debarale.

In Romania sunt prezente mai multe banci elene, National Bank of Greece prin Banca Romaneasca si EFG Eurobank prin Bancpost, dar si Alpha Bank si Piraeus Bank sub brand propriu.

Grecia a organizat in iunie noi alegeri anticipate, in urma carora a rezultat o majoritat parlamentara suficienta pentru formarea unui guvern care sa respecte angajamentele tarii in cadrul acordului de ajutor financiar extern.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri