Profitul JPMorgan a scazut, dupa pierderea cauzata de traderii din Londra

Profitul net al bancii americane JPMorgan Chase a scazut in trimestrul al doilea la 4,96 miliarde de dolari, dupa contabilizarea unei pierderi de 4,4 miliarde de dolari pe derivatele financiare tranzactionate de departamentul de la Londra, iar banca a revizuit in scadere cifrele pe trimestrul unu.

Banca a inregistrat, in trimestrul al doilea al anului trecut, un profit net de 5,43 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Profitul din primul trimestru a fost revizuit in scadere cu 459 milioane de dolari, de la 5,38 miliarde dolari la 4,92 miliarde dolari, banca sugerand ca a constatat, in urma unei anchete la biroul de investitii de la Londra, ca angajatii au ascuns pierderi in primele trei luni ale anului, transmite Bloomberg.

In luna mai, JPMorgan estima la 2 miliarde de dolari pierderile cauzate de tranzactiile neinspirate ale biroului londonez.

Capitalizarea de piata a bancii a scazut cu 39,7 miliarde de dolari din 5 aprilie, cand au aparut in presa straina primele informatii privind situatia de la biroul londonez de tranzactii cu derivate financiare.

Institutia de credit este anchetata de asemenea in SUA, pentru nereguli pe piata energiei, si a fost implicata intr-o investigatie internationala privind manipularea indicilor de dobanda de pe piata interbancara.

Directorul general Jamie Dimon, unul dintre cei mai bine vazuti bancheri inainte de dezvaluirea problemelor de la Londra, trebuie sa reconstruiasca atat imaginea bancii, cat si reputatia personala, grav afectate de scandalurile din ultimele luni.

Deviind de la traditia de a sustine o conferinta telefonica, Dimon se va intalni personal cu analistii intr-o sedinta de doua ore gazduita la sediul bancii, in New York.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri