Superstitia Apocalipsei din calendarul mayas si opozitia fata de influenta Statelor Unite ii fac pe oficialii din La Paz sa interzica prezenta companiei americane Coca-Cola pe teritoriul Boliviei, ceea ce va marca, in opinia lor, „ inceputul sfarsitului capitalismului mondial”, scrie RT.com.

Reprezentantii guvernului spun ca, in opinia lor, asa-zisa profetie mayasa marcheaza, de fapt, trecerea spre o „perioada a calitatii” si nicidecum distrugerea lumii – cum s-a vehiculat pana acum.

David Choquehuanca , ministrul bolivian de externe, a decretat ziua de 21 decembrie drept „momentul prabusirii Coca-Cola si al interzicerii produselor acestei companii”.

Ca alternativa la Cola, ministrul a sfatuit cetatenii sa bea Mocochinche, un suc local cu aroma de piersici.

Urmandu-i exemplul, presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, si-a incurajat concetatenii sa inlature dominatia americana, incepand cu abandonarea bauturii carbogazoase, tot in favoarea unui sortiment local.

„Planetele se vor alinia dupa 26.000 de ani, ce va marca in final inceputul comunitarismului”, a declarat Choquehuanca, pentru un ziar din Venezuela.

Bolivia nu este la prima decizie controversata. Evo Morales a legalizat in luna iulie consumul de frunze de coca, unul dintre ingredientele principale ale cocainei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Radu Furnica: Fara investitiile straine, Romania nu s-ar fi dezvoltat