Grupul german RWE, a doua mare companie de utilitati din tara, a anuntat ca va reduce numarul angajatilor cu inca 2.400, pe langa cele 8.000 de "taieri" aflate deja in derulare, dupa scaderea vanzarilor de energie si stagnarea profitului in primul semestru, transmite Bloomberg.

Compania avea la jumatatea anului aproape 72.000 de angajati.

Profitul net al companiei a stagnat in prima jumatate a anului la 1,67 miliarde euro, sub estimarile analistilor, in timp ce veniturile au scazut cu 1,3%, la 27,1 miliarde euro, scrie Mediafax.

RWE si E.ON, cea mai mare companie germana de utilitati, isi reduc cheltuielile si vand active dupa ce cancelarul german Angela Merkel a dispus, in urma catastrofei nucleare de anul trecut din Japonia, inchiderea tuturor reactoarelor nucleare, treptat, pana in 2022.

RWE a scos din uz doua centrale nuclear electrice in primul val de inchideri.

Compania a anuntat anterior ca va renunta la 5.000 de locuri de munca si va elimina din buget alti 3.000 de angajati prin vanzarea de active.

"Interventia tot mai insistenta a statului in sectorul energetic, scaderea marjelor la centrale si competitia dura pe pietele furnizarii de electricitate si gaze sunt provocari grele", a declarat intr-un comunicat directorul general al RWE, Peter Terium, care a preluat sefia companiei pe 1 iulie.

Grupul german a introdus un nou program de scadere a cheltuielilor prin care spera sa-si sporeasca profitul cu un miliard de euro pe an pana in 2014.

Economia Germaniei a crescut cu 0,3% din PIB in trimestrul al doilea raportat la primele trei luni ale anului, respectiv cu 1% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, datorita exporturilor si consumului privat, a anuntat marti biroul de statistica de la Berlin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rector Univ. Bucuresti: Ce trebuie sa inveti pentru a avea salariu bun