Compania avea la jumatatea anului aproape 72.000 de angajati.

Profitul net al companiei a stagnat in prima jumatate a anului la 1,67 miliarde euro, sub estimarile analistilor, in timp ce veniturile au scazut cu 1,3%, la 27,1 miliarde euro, scrie Mediafax.

RWE si E.ON, cea mai mare companie germana de utilitati, isi reduc cheltuielile si vand active dupa ce cancelarul german Angela Merkel a dispus, in urma catastrofei nucleare de anul trecut din Japonia, inchiderea tuturor reactoarelor nucleare, treptat, pana in 2022.

RWE a scos din uz doua centrale nuclear electrice in primul val de inchideri.

Citeste si:

Compania a anuntat anterior ca va renunta la 5.000 de locuri de munca si va elimina din buget alti 3.000 de angajati prin vanzarea de active.

"Interventia tot mai insistenta a statului in sectorul energetic, scaderea marjelor la centrale si competitia dura pe pietele furnizarii de electricitate si gaze sunt provocari grele", a declarat intr-un comunicat directorul general al RWE, Peter Terium, care a preluat sefia companiei pe 1 iulie.

Grupul german a introdus un nou program de scadere a cheltuielilor prin care spera sa-si sporeasca profitul cu un miliard de euro pe an pana in 2014.

Economia Germaniei a crescut cu 0,3% din PIB in trimestrul al doilea raportat la primele trei luni ale anului, respectiv cu 1% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, datorita exporturilor si consumului privat, a anuntat marti biroul de statistica de la Berlin.