Ministrul german al Finantelor Wolfgang Schäuble a indepartat din nou ipoteza unei amanari pentru Grecia, dupa vizita premierul grec Antonis Samaras la Berlin, intr-un interviu pentru editia de duminica a publicatiei Tagesspiegel am Sonntag, relateaza AFP, informeaza Mediafax.
"Mai mult timp inseamna, in general, mai multi bani", afirma ministrul, in contextul in care seful Guvernului grec Antonis Samaras a cerut vineri, la Berlin, "un timp pentru a respira" si a redresa conturile tarii sale.

"Iar acest lucru inseamna foarte repede un nou program" de ajutoare, a continuat el, apreciind ca nu ar fi "calea buna in vederea solutionarii problemei fundamentale a zonei euro".

Desi cancelarul german Angela Merkel a jucat vineri cartea unei concilieri, oferindu-i asigurari lui Samaras cu privire la sustinerea sa si aparand locul Greciei in zona euro, Schäuble, un apropiat al cancelarului, aminteste linia ferma de pana acum adoptata de Guvernul federal.

In dimineata vizitei lui Samaras, vineri, Schäuble a facut, de altfel, aproape aceleasi afirmatii pentru postul german de radio.

Samaras s-a aflat sambata in vizita la Paris, pentru o intalnire cu presedintele francez François Hollande.

"Unii continua sa spreculeze impotriva Greciei, afirmand ca nu va reusi, ca nu va putea sa ramana in zona euro", s-a plans Samaras, dand asigurari ca, din contra, tara sa "va reusi" si "va ramane in zona euro".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri