Statele Unite au inregistrat in trimestrul al doilea o crestere economica de 1,7%, cu 0,2 puncte procentuale peste estimarea initiala, reflectand cresterea cheltuielilor de consum, potrivit datelor revizuite publicate de Departementul pentru Comert.

Cresterea PIB, care urmeaza unui avans de 2% in primele trei luni si de 4,1% in trimestrul patru al anului trecut, a fost conform cu estimarile analistilor intervievati de Bloomberg.

Incetinirea cresterii PIB pentru al doilea trimestru consecutiv arata insa problemele cu care se confrunta economia americana, in conditiile in care consumatorii ezita sa cheltuiasca, iar companiile limiteaza investitiile si angajarile, pe fondul incertitudinilor legate de o posibila modificare a regimului fiscal, scrie Mediafax.

Presedintele Rezervei Federale Ben Bernanke ar putea reafirma in aceasta saptamana, la simpozionul anual al institutiei, ca economia SUA ar putea avea nevoie de noi masuri de sustinere.

Cheltuielile de consum, care reprezinta circa 70% din economia americana, au crescut cu 1,7% in trimestrul al doilea, fata de intervlaul similar de anul trecut, cel mai lent ritm din ultimul an. Avansul a fost insa imbunatatit de la nivelul initial de 1,5%.

Cresterea economiei americane contrasteaza cu situatia din zona euro, unde PIB-ul a coborat cu 0,2% fata de primul trimestru, cand inregistrase o stagnare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
China vrea sa investeasca 114 mld. de dolari in transportul feroviar
Setari Cookie-uri