Pe uscat, intreruperile in activitatea unor intreprinderi si magazine, alaturi de pagube suferite de catre proprietari, ar putea costa 1,5 miliarde de dolari companiile de asigurari, potrivit unui comunicat Eqecat, care apreciaza, pe de alta parte, la un miliard de dolari pierderile in sectorul productiei petroliere pe mare, relateaza Mediafax.

Aceste date preliminare nu tin cont de pierderile neasigurate pe care Isaac le-ar putea cauza pe uscat, precizeaza compania.

Desi aceste estimari ar putea creste treptat, pe masura ce sosesc informatii, ele par sa arate ca pagubele produse de Isaac ar urma sa ramana inferioare celor produse de uraganul Katrina, care a devastat Louisiana in urma cu sapte ani, in valoare totala de 125 miliarde de dolari.

Isaac a strabatut miercuri Louisiana, unde digurile - construite in urma devastarilor produse in urma cu sapte de catre Katrina in regiunea New Orleans - au rezistat, in pofida unor ploi puternice pe care acesta le-a adus.

Isaac este insotit de ploi diluviene si rafale de vant violente, chiar daca intensiunea uraganului a scazut dupa ce a atins uscatul, fiind retrogradat la statutul de furtuna tropicala.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net