Valencia a solicitat guvernului de la Madrid un ajutor financiar de peste 4,5 miliarde de euro, la doua zile dupa ce Catalonia a cerut 5 miliarde de euro, a declarat joi purtatorul de cuvant al presedintiei regiunii autonome spaniole, Alberto Fabra, transmite AFP.

"Confirm aceasta cifra. Presedintele regiunii a facut declaratia in timpul unei vizite la o uzina din Castellon, localitate din nordul Valenciei", a precizat Fabra, relateaza Mediafax.

Valencia are datorii echivalente cu 20,2% din PIB-ul regiunii, iar obligatiile de plata aferente trimestrului al doilea se ridica la 2,88 miliarde de euro.

In urma anuntului, bursa de la Madrid a reactionat negativ, cu un declin de 1,04%.

Analistii anticipeaza ca si alte regiuni automome spaniole, puternic indatorate, vor recurge la ajutorul guvernului central, care a infiintat in acest scop, in luna iulie, un fond de 18 miliarde de euro.

Fondul, finantat cu 8 miliarde de euro de la loteria nationala, o suma similara de la entitati financiare si 4 miliarde de euro de la Trezoreria publica, va deveni operational in cateva saptamani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vacanta in Europa: 5 dintre cele mai frumoase orase din Spania
Setari Cookie-uri