Premierul spaniol Mariano Rajoy si presedintele francez Francois Hollande au pledat joi, la Madrid, pentru ireversibilitatea euro, in timp ce liderul de la Paris a cerut respectarea suveranitatii Spaniei, presata de pietele financiare sa ceara un ajutor financiar international, transmite AFP.
"Rajoy si cu mine suntem atasati ireversibilitatii euro", a afirmat Hollande intr-o conferinta de presa comuna cu Rajoy, anuntand totodata un summit franco-spaniol pe 10 octombrie la Paris, scrie Mediafax.

Rajoy a spus la randul sau ca Uniunea Europeana trebuie sa progreseze.

"Vrem ca UE sa mearga inainte. Voi fi clar pe acest subiect. Nici piata unica, nici Uniunea nu se vor intoarce in timp", a aratat premierul spaniol.
Spania, a patra mare economie din zona euro, care militeaza pentru o uniune bancara si bugetara la nivel european, are nevoie in mod special de sustinerea partenerilor din regiune, fiind posibil din cauza situatiei vulnerabile in care se afla sa ceara un ajutor financiar din partea UE.

"La summitul din iunie am decis sa lansam procesul unei mai mari integrari economice si bugetare si vom lua decizii importante in decembrie pentru a pune in practica aceste reforme", a aratat Rajoy.

Presedintele francez a salutat masurile importante de austeritate si de reforme intreprinse in Spania, in timp ce Rajoy a reiterat angajamentul ferm de a continua calendarul programului.

Hollande a facut referire la tensiunile mari din piata si la dobanzile prea ridicate, precum si la rolul Bancii Centrale Europene (BCE), care este nu doar de mentinere a stabilitatii preturilor dar si in domeniul politicii monetare.

BCE s-a declarat recent pregatita sa ajute Spania prin achizitii de obligatiuni suverane, dar asteapta o cerea oficiala in acest sens din partea autoritatilor de la Madrid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri