"Noi am subliniat ca inainte de orice noua deblocare de fonduri, Grecia trebuie sa-si arate hotararea de a pune in aplicare reformele promise pana la 18 octombrie, cel tarziu", a declarat Juncker intr-o conferinta de presa la Luxemburg, dupa o intalnire a ministrilor de finante din zona euro.

"Troica de creditori ai Greciei ne-a tinut la curent cu situatia din tara. Am fost bucurosi sa aflam ca s-au facut progrese substantiale in ultimele zile", a adaugat Juncker.

"Dar noi facem apel la troica sa finalizeze discutiile cat mai repede posibil", a continuat el.

"In ceea ce priveste Grecia, mai sunt multe de facut", a afirmat directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

Atena incearca sa obtina deblocarea unei transe vitale de 31,5 miliarde de euro dintr-un imprumut international de 130 de miliarde, acordat iarna trecuta si destinat recapitalizarii bancilor sale, si sa inceapa sa ramburseze datoria sa interna de aproape 8 miliarde de euro.

Plata a fost blocata in iunie de creditorii tarii, in asteptarea adoptarii unui nou pachet de reduceri bugetare si de austeritate.