Un fost membru al board-ului Bankia, Mercedes Rojo-Izquierdo, a carui specializare este de chimist, a declarat ca "nu a priceput nimic" din rapoartele financiare pentru anul trecut ale bancii, care a fost salvata in acest an de la faliment de catre guvernul spaniol cu miliarde de euro.

Rojo-Izquierdo s-a alaturat Bankia la sfarsitul anului 2010 si a primit in 2011 un salariu de 374.000 de euro, potrivit cotidianului The Guardian. Anterior, Rojo-Izquierdo a lucrat la Caja Madrid, una dintre cele sapte banci regionale care au fuzionat pentru a forma Bankia.

De asemenea, fostul director a fost si consilier al autoritatii regionale Madrid.

Rojo-Izquierdo a facut declararatia privind rapoartele financiare ale bancii in timpul unei audieri la Tribunalul Penal National din Madrid, unde a fost citata ca martor.

Bankia a cerut in mai un ajutor financiar de 23,5 miliarde de euro de la guvernul spaniol. Spania a convertit deja actiuni preferentiale de 4,5 miliarde de euro in capital al Banco Financiero y de Ahorros, grupul-mama al Bankia, dupa ce acesta a raportat pierderi. Fondul pentru salvarea bancilor din Spania a injectat capital de urgenta de 4,5 miliarde de ero la Bankia in septembrie.

Sursa imagine: anticapitalistes.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri