Cea mai buna modalitate prin care guvernele pot reduce deficitele bugetare este taierea de cheltuieli, nu majorarea taxelor, a declarat, joi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat de CNBC.
"Consolidarea fiscala trebuie sa se concentreze pe reduceri de cheltuieli si nu pe majorari de taxe. Este esential ca efortul de consolidare sa fie perceput ca fiind credibil, ireversibil si structural pentru a avea un impact asupra randamentelor obligatiunilor guvernamentale", a declarat Draghi, intr-un discurs la Universitatea Bocconi din Milano, citat de Mediafax.

Tot joi, Joerg Asmussen, membru in consiliul director al BCE, a declarat ca tarile din zona euro, inclusiv Germania si Franta, trebuie sa-si reformeze economia si sa faca eforturi mai mari pentru a-si pastra nivelul de trai.

Europa este afectata puternic de criza datoriilor din zona euro. Mai multe state ale uniunii monetare, inclusiv Spania si Italia, au fost puse sub presiune pe pietele financiare, din cauza indatorarii, perceputa de investitori ca fiind prea ridicata. Costurile de imprumut ale acestor tari au urcat la niveluri considerate nesustanbile pe termen lung.

BCE a fost nevoita sa anunte un program nelimitat de achizitii de obligatiuni guvernamentale pentru a calma nelinistea investitorilor. Programul nu a fost, inca, activat pentru niciun stat, intrucat este conditionat de acceptarea unor masuri dure de austeritate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri