Cel putin 47 de copii cu varste cuprinse intre patru si sase ani au murit sambata in Egipt intr-o coliziune intre autobuzul la bordul caruia se aflau si un tren, in provincia Assiut (centru), a anuntat Yehya Keshk, guvernatorul regiunii, relateaza AFP.

Ministrul Transporturilor Rashad al-Metini si seful Autoritatii Cailor Ferate au demisionat in urma acestui accident, a anuntat presa oficiala.
"Bilantul se ridica la 47 de morti. (Alti) 13 copii sunt raniti", a declarat guvernatorul pentru postul public de televiziune, scrie Mediafax.

Autobuzul, care transporta 60 de copii in cadrul unei excursii organizate de gradinita la care sunt inscrisi, a fost lovit la o trecere la nivel cu calea ferata, la Manfalut (aproximativ 356 de kilometri sud de Cairo), a anuntat politia. Copiii aveau varste cuprinse intre patru si sase ani
"O echipa de 45 de medici se afla la locul accidentului pentru a oferi ingrijiri copiilor raniti", a adaugat guvernatorul.

Un corespondent al postului public de televiziune a prezentat scene "terifiante" la locul accidentului, in care apar corpuri de copii zacand pe sol, pline de sange, transferate ulterior la un spitalul din Manfalut.

Presedintele Mohamed Morsi a ordonat premierului, ministrilor Apararii si Sanatatii si guvernatorului din Assiut "sa ofere orice asistenta posibila familiilor victimelor", a anuntat agentia Mena.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum a musamalizat un politist accidentul cauzat de un tanar fara permis