Salvati Copiii: Educatia, sacrificata din nou! 280.000 de copii nu urmeaza nicio forma de invatamant

Organizatia Salvati Copiii Romania critica, marti, rectificarea aprobata de Guvern, avertizand ca tot de la Educatie sunt taiate sume de bani si precizand ca peste 280.000 de copii din tara noastra nu urmau, in anul scolar 2017-2018, nicio forma de invatamant.

"Cu mai putin de o luna inainte de inceperea scolii, educatia este din nou sacrificata. Fara a avea inca un ministru plin, dupa demiterea Ecaterinei Andronescu si numirea ministrului Culturii, Daniel Breaz, interimar si la Educatie, tocmai de aici se taie bani, la rectificarea decisa de Guvern. Si nu de oriunde, ci chiar de la programul „Merg la scoala”, pentru ca, a anuntat prim-ministrul, programul nu a fost pregatit si, ca atare, nu poate fi implementat", anunta Salvati Copiii Romania, intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Potrivit datelor prelucrate de INS, in anul scolar 2017-2018, 287.493 de copii din Romania, cu varsta intre 7 si 17 ani, nu urmau nicio forma de invatamant, iar in anul scolar 2016-2017, 26.850 de copii din ciclul primar si gimnazial si 19.116 liceeni sau elevi ai invatamantului profesional au abandonat scoala.

Organizatia Salvati Copiii Romania precizeaza ca, in Romania, cheltuielile pentru educatie s-au situat, in 2017, la 2,7% din PIB, cu o descrestere substantiala fata de procentul din 2016, care a fost de 3,3%, fiind cea mai scazuta valoare din Uniunea Europeana, a carei medie a inregistrat 4,6% in 2017.

In tari precum Ungaria, Slovenia, Cipru, Cehia, Letonia si Estonia au fost alocate bugete situate intre 5,0% si 5,9% din PIB.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri