Cele doua femei protagoniste ale scandalului in urma caruia directorul CIA David Petraeus a demisonat au efectuat mai multe vizite la Casa Alba, de la inceputul mandatului lui Barack Obama, in 2009, a declarat vineri un oficial american pentru AFP.
Paula Broadwell, biografa si fosta amanta a generalului in retragere, a participat la reuniuni pe tema situatiei din Afganistan si Pakistan in cadrul complexului de la Casa Alba, mai exact in cladirea Eisenhower, care se invecineaza cu sediul presedintiei americane, a precizat acest oficial sub protectia anonimatului, scrie Mediafax.

Prima reuniune a avut loc in iunie 2009, cu un membru al echipei guvernamentale insarcinat cu dosarele afgan si pakistanez, iar a doua reuniune a avut loc in iunie 2011, in cadrul unui grup de aproximativ 20 de persoane, potrivit aceleiasi surse.

Generalul in retragere David Petraeus (foto), o persoana respectata in Statele Unite, a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea Agentiei Centrale americane de Informatii (CIA), dupa dezvaluirea unei relatii extraconjugale de mai multe luni cu Broadwell.

Un alt general de patru stele, John Allen, comandantul fortelor NATO in Afganistan (ISAF), este si el citat in scandalul legat de generalul Petraeus. Pentagonul a lansat o ancheta asupra unei corespondente considerate "deplasata", confirmand un "flirt" intre acesta si Jill Kelly, femeia care a condus FBI-ul sa descopere din intamplare ca Petraeus avea o relatie extraconjugala.

La randul ei, Kelly a vizitat Casa Alba in ultimele luni, a declarat pentru AFP oficialul american, "o data in cadrul unei vizite turistice impreuna cu familia si copiii si de doua ori pentru a lua pranzul la cantina personalului presedintiei, impreuna cu sora sa si un angajat al Executivului, cunoscut de familia Kelly in timpul unei vizite la baza aeriana McDill", langa Tampa, in Florida (sud-est), oras in care Jill Kelly locuieste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri