David Petraeus ar fi avut o relatie amoroasa cu biografa sa, scriitoarea Paula Broadwell, in varsta de 40 de ani, aceasta fiind vizata de o ancheta a FBI pentru ca ar fi incercat sa acceseze mailul directorului CIA, obtinand acces la informatii secrete, scrie presa americana, conform Mediafax.

Potrivit Fox News, David Petraeus ar fi avut o relatie cu scriitoarea Paula Broadwell, coautoarea biografiei intitutala "All In: The Education of General David Petraeus" ("Totul aici: Educatia generalului David Petraeus").

Surse citate de NBC au dezvaluit ca relatia extraconjugala a ajuns in atentia autoritatilor americane in cadrul unei investigatii a FBI care o viza pe Paula Broadwell, suspectata ca a incercat sa acceseze mailul directorului CIA David Petraeus si obtinand astfel informatii clasificate.

Conform unor oficiali din cadrul FBI, investigatia care o vizeaza pe biografa Paula Broadwell nu va avea ca rezultat formularea de acuzatii. David Petraeus nu a fost vizat deloc de investigatie in calitatea de suspect.

David Petraeus si-a dat demisia din functia de director al CIA - pozitie pe care o detinea din anul 2011 -, din cauza unei relatii extraconjugale.

Intr-o scrisoare transmisa CIA, Petraeus, in varsta de 60 de ani, spune ca s-a intalnit cu presedintele SUA Barack Obama la Casa Alba si l-a rugat "sa ii permita, din motive personale, sa demisioneze din functia sa".

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de informatii, Michael Morell, directorul-adjunct al CIA, va prelua interimarul functiei de director-general. Morell a detinut interimarul si dupa plecarea fostului director CIA Leon Panetta.

Sursa foto:
www.penguinspeakersbureau.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cum vede Barack Obama lumea condusa de femei
Setari Cookie-uri