Un roman a fost ucis in criza ostaticilor din Algeria, a anuntat, sambata, premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta a anuntat, la sediul MAE, unde a sustinut o declaratie de presa alaturi de ministrul Titus Corlatean, ca "in urma cu putin timp" a fost confirmat faptul ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria.

"In urma cu putin timp s-a confirmat faptul ca un roman si-a piedut viata in aceste evenimente din Algeria. Vreau sa exprim condoleante si compasiune pentru familia celui care si-a pierdut viata", a spus Ponta, citat de Mediafax. El a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie.

"Vreau sa va asigur de faptul ca tot ceea ce tine de ce poate face Guvernul roman in acest moment - spijinul acordat familiei, repatrierea corpului celui decedat si toate celelalte lucuri, repet, putine, foarte putine, pe care le putem face - le vom face in zilele urmatoare”, a spus premierul.

El a aratat ca a fost instiintata in primul rand familia cetateanului roman decedat, care beneficiaza in acest moment de consiliere de specialitate, si ca nu si-ar fi iertat niciodata daca aceasta ar fi aflat din presa despre tragicul eveniment.

"Ne-am facut datoria din a instiinta in primul si in primul rand familia. Nu mi-as fi iertat niciodata nici mie, nici colegilor mei daca familia ar fi aflat din presa. Am asigurat consilierea de specialitate necesara si vreau sa spun inca o data ca imi exprim compasiunea si sprijinul pentru familia victimei”, a mai afirmat premierul.

Ponta a mai spus ca el este cel care nu a fost de acord cu furnizarea acestor informatii catre presa inainte ca familia persoanei decedate sa fie anuntata.

"Eu nu am fost de acord pana cand nu am avut confirmarea despre deces, pana cand nu a avut loc actiunea finala de salvare si pana cand nu am avut confirmarea ca familia celui decedat este anuntata ti consiliata", a adaugat Victor Ponta.

Asalt final impotriva jihadistilor


In total, sapte ostatici straini au murit, iar 11 rapitori au fost impuscati intr-un asalt final lansat sambata dimineata de catre fortele speciale algeriene la un complex de exploatarea gazelor din Sahara algeriana, a declarat o sursa din domeniul securitatii algeriene pentru AFP.

"Asaltul a fost lansat sambata dimineata. Unsprezece teroristi au fost impuscati, iar ostaticii straini sunt morti. Noi credem ca au fost asasinati ca masura de represalii", a declarat aceasta sursa.

Intre 25 si 27 de ostatici straini si algerieni au fost ucisi de la inceputul atacului jihadistilor, miercuri, impotriva acestui complex de exploatarea gazelor, potrivit unui bilant provizoriu furnizat AFP de o sursa din domeniul securitatii sambata.

"Au fost ucisi intre 25 si 27 de ostatici straini si algerieni, potrivit primului bilant" intocmit in urma asaltului final lansat sambata dimineata de fortele speciale algeriene, a declarat aceasta sursa.



Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri