Programul de stimulare a economiei derulat de Rezerva Federala a SUA presupune achizitii directe de titluri de Trezorerie si obligatiuni in valoare de pana la 85 miliarde de dolari pe luna.

Astfel, intrarea in circulatie a "banilor uitati", in valoare de 186 dolari pentru fiecare american, ar reprezenta un bun catalizator pentru cresterea economica, cel putin pe termen scurt.

Unele persoane au de reclamat bani grei. Anul trecut, un locuitor din statul Connecticut a revendicat 32,8 milioane de dolari, bani proveniti din vanzarea a 1,3 milioane de actiuni.

Un numar de 38.000 de persoane au de recuperat 300 de milioane de dolari in contul transferurilor de la fondurile de pensii, sumele variind individual de la 12 centi la 704.621 dolari, cu o medie de 9.100 de dolari. Astfel de beneficii financiare raman nerevendicate deoarece de multe ori angajatii ajunsi la varsta pensionarii nu stiu ca ar putea avea de recuperat pensia de la angajatori la care au lucrat anterior.
Majoritatea banilor pierduti, respectiv 41,7 miliarde de dolari, sunt pastrati de administratiile statale.

Citeste si:

Potrivit legii, bancile si alte comanii sunt obligate sa cedeze orice sume considerate abandonate, inclusiv cecuri neincasate, bani aflati in conturi bancare uitate, returnari de pret nereclamate, plati in contul politelor de asigurare sau continutul cutiilor de valori.

Proprietatile sau conturile sunt considerate ca fiind abandonate daca titularul nu s-a interesat de ele timp de mai multi ani.

Autoritatile incearca apoi sa gaseasca proprietarul prin anunturi pe internet, in ziare si la diverse evenimente publice, insa de obicei cea mai mare parte a banilor nerevendicati raman uitati in grija statului. Banii astfel acumulati pot fi utilizati pentru finantarea operatiunilor curente ale autoritatilor, insa dreptul de proprietate ramane valid daca apare titularul.