Grupul american Las Vegas Sands, al miliardarului Sheldon Adelson, a confirmat vineri ca va construi un complex urias de cazinouri in apropiere de Madrid, la sase ani dupa anuntarea proiectului care la finalizare va reuni 200.000 de locuri de munca, relateaza AFP.
Complexul va fi construit la Alcorcon, la 15 kilometri sud-vest de Madrid, pe o suprafata de 750 de hectare, a declarat seful guvernului regional, Ignacio Gonzalez, intr-o conferinta de presa. Gonzalez spera ca lucrarile de constructie sa debuteze inainte de sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax.

"Este cea mai importanta investitie care va avea loc in Spania in urmatorii ani", a spus oficialul, care a confirmat ca legislatia regiunii a fost modificata pentru ca proiectul sa poata fi realizat.

Proiectul va fi realizat in trei etape, iar prima va fi finantata de Las Vegas Sands in proportie de 35%, din cele 6,8 miliarde de euro necesare. O licitatie de oferte va fi lansata in luna aprilie.

Magnatul american al cazinourilor Sheldon Adelson a declarat in septembrie ca a ales Madrid in detrimentul Barcelonei pentru constructia complexului care va avea 12 hoteluri, noua teatre, trei terenuri de golf si o sala de congrese, urmand ca in 10-15 ani sa fie create pana la 200.000 de locuri de munca.

Proiectul este sustinut puternic de Partidul Popular de dreapta, aflat la putere in Spania si in regiunea Madrid, si de organizatiile patronale, dar este criticat de opozitia de stanga si de mai multe asociatii din cauza "opacitatii" sale.

Oponentii proiectului afirma ca este o escrocherie si denunta modificarea legislatiei care creeaza, in opinia lor, "un paradis fiscal" favorabil spalarii banilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri