Conform cifrelor, coalitia de stanga a castigat 29,55 la suta din voturi fata de 29,18 la suta pentru coalitia de dreapta a lui Silvio Berlusconi insa legea electorala ii permite sa ocupe 340 din 630 de locuri in camera inferioara chiar si cu aceasta diferenta mica.

In Senat, conform primelor cifre date de ministerul de Interne, stanga a obtinut 97 de locuri cu 31, 63 la suta din voturi fata de 110 pentru dreapta chiar daca aceasta a obtinut doar 30,71 la suta din voturi.

Sistemul electoral italian este complicat la nivelul Senatului unde se atribuie bonusul majoritatii pe baza regionala, astfel incat la aproape 12 ore de la sfarsitul scrutinului rezultatele raman nesigure.

Astfel cotidianul Le Repubblica (stanga) acorda majoritatea relativa in camera superioara dreptei cu 114 senatori fata de 113 pentru stanga in timp de Corriere della Sera acorda stangii 121 de locuri fata de 117 pentru dreapta.

Insa in orice caz, Senatul nu va dispune de o majoritate clara, nicio coalitie nedispunand de un numar de locuri suficiente.