Fitch Ratings a retrogradat ratingul Italiei cu o treapta, la nivelul BBB+ cu perspectiva negativa, din cauza rezultatului neconcludent al alegerilor din februarie, care a dus la un blocaj politic periculos pentru capacitatea tarii de a combate recesiunea si criza datoriilor din Europa.
Noul rating este cu trei trepte peste nivelul junk, nerecomandat investitiilor, si cu numai o treapta peste cel al Spaniei, transmite Bloomberg.
"Incertitudinile politice sporite si lipsa unei sustineri pentru noi masuri de reforma structurale reprezinta un nou soc pentru economia reala, aflata in recesiune profunda", se arata intr-un comunicat al Fitch, care subliniaza faptul ca recesiunea din Italia este una dintre cele mai profunde din Europa, scrie Mediafax.

Premierul in exercitiu Mario Monti a contribuit la calmarea crizei datoriilor din Europa prin reducerea deficitului bugetar al Italiei si aplicarea de reforme menite sa echilibreze finantele tarii. Sub conducerea lui Monti, randamentul obligatiunilor italiene pe termen de 10 ani a scazut cu aproape 50%, de la un nivel record de 7,5% atins in noiembrie 2011.

Plecarea lui Monti si Parlamentul fragmentat rezultat in urma alegerilor au alimentat temerile ca Italia va reaprinde criza datoriilor in Europa.
Ministrul italian de Finante, Vittorio Grilli, a declarat duminica, la o conferinta din Cernobbio, Italia, ca retrogradarea decisa de Fitch nu este suprinzatoare, fiind bazata pe o combinatie de incertitudini politice si economice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri