- Cu putin inainte de ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), Papa pleaca de la resedinta Sfanta Marta, unde a fost cazat in timpul conclavului si unde continua sa locuiasca pana cand apartamentele papale sunt pregatite sa il primeasca.

- La ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), primul Papa originar din Americi efectueaza turul Pietei Sfantul Petru la bordul papamobilului, salutandu-i pe cei aproximativ 200.000 de credinciosi asteptati acolo.

- Papa si prelatii ce vor oficia impreuna cu el mesa poarta vesminte si ornamente liturgice.

- Insotit de patriarhi din Est, Francisc se reculege la mormantul Sfantului Petru, fondatorul Bisericii Catolice, amplasat in centrul Bazilicii.

- Cardinalul protodiacon francez Jean-Louis Tauran aduce cufarul cu Pallium-ul - fasia de stofa care se poarta peste casula - si inelul pescarului, simbolurile papalitatii.

- Papa si cardinalii ce il insotesc pornesc in procesiune spre altar cantand Laudes, un cant de aclamare a noului Suveran Pontif.

- Cardinalul protodiacon aseaza Pallium-ul pe umerii fostului cardinal Jorge Mario Bergoglio.

- Decanul de varsta al Colegiului Cardinalilor ii pune inelul pe inelarul de la mana stanga.

- La ora locala 9.30 (10.30, ora Romaniei), purtand insemnele papale, noul Papa, care si-a ales numele Sfantului Francisc din Assisi, incepe sa oficieze liturghia de intronizare in Piata Sfantul Petru.