Merkel regreta decizia Ciprului si asteapta noi propuneri din partea statului cipriot

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat miercuri ca regreta decizia Parlamentului cipriot de a respinge termenii unui acord de imprumut extern, dar va astepta noi propuneri ale guvernului de la Nicosia catre UE, FMI si Banca Centrala Europeana (BCE).

"Regret votul Parlamentului. Dar, desigur, il respectam si vom astepta acum sa vedem ce propuneri va face Cipru troicii", a spus Merkel, scrie agentia Reuters, citata de MarketWatch.

Parlamentul cipriot a respins, marti seara, o taxa pe depozitele bancare prin care trebuia sa obtina fonduri de 5,8 miliarde de euro, scrie Mediafax.

Statele din zona euro au anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, un ajutor de 10 miliarde de euro pentru Cipru, insa pentru a primi imprumuturile, statul cipriot trebuie sa stranga suma de aproape 6 miliarde de euro prin taxe aplicate asupra depozitelor bancare.

O misiune a Comisiei Europene, FMI si BCE se afla in Cipru pentru discutii privind controlul capitalului si mentinerea bancilor inchise pana la sfarsitul acestei saptamani, a afirmat pentru Bloomberg o sursa oficiala europeana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri