"Nu am observat trupele (nord-coreene) repozitionandu-se sau forte terestre in redesfasurare, lucruri la care te astepti inaintea unui atac" militar, a declarat Hague pentru BBC.

"Acesta este motivul pentru care este important sa ne pastram calmul, si (sa fim) totodata fermi si uniti", a adaugat el, adresandu-se comunitatii internationale.

Britanicii nu vad necesara o retragere a diplomatilor de la Phenian

Ministrul britanic de Externe William Hague a declarat faptul ca nu exista o "necesitate imediata" de retragere a diplomatilor britanici din Coreea de Nord, dupa ce Phenianul a sugerat ambasadelor straine sa ia in calcul evacuarea misiunilor lor. In urma anuntului din aceasta saptamana al Coreei de Nord, "nu am observat o necesitate imediata de a raspunde printr-o evacuare a diplomatilor nostri", a declarat Hague.

"Nu este necesar sa raspundem (...) acestei retorici si anuntarii unei amenintari externe, de fiecare data cand ei (nord-coreenii) fac asemenea" anunturi, a apreciat el.

Coreea de Nord a transmis ca, incepand din 10 aprilie, nu mai poate garanta securitatea misiunilor diplomatice straine de la Phenian pentru ca exista "riscul unui conflict".

Citeste si:

Rusia, Cehia, Bulgaria si Marea Britanie au fost invitate de Phenian sa analizeze posibilitatea evacuarii personalului diplomatic din ratiuni de securitate. Romania are in prezent misiune diplomatica in Coreea de Nord.

"Coreea de Nord a convocat reprezentantii tuturor ambasadelor straine pentru a le oferi asistenta daca doresc evacuarea misiunilor", precizeaza Ministerul bulgar de Externe.