In urma anuntului din aceasta saptamana al Coreei de Nord, "nu am observat o necesitate imediata de a raspunde printr-o evacuare a diplomatilor nostri", a declarat Hague pentru BBC, citat de Mediafax.

"Nu este necesar sa raspundem (...) acestei retorici si anuntarii unei amenintari externe, de fiecare data cand ei (nord-coreenii) fac asemenea" anunturi, a apreciat el.

Coreea de Nord a transmis ca, incepand din 10 aprilie, nu mai poate garanta securitatea misiunilor diplomatice straine de la Phenian pentru ca exista "riscul unui conflict".

Sefii misiunilor diplomatice ale statelor Uniunii Europene se vor reuni sambata, la Phenian, pentru a decide eventuala retragere a personalului diplomatic.

"Sefii misiunilor de la Phenian se vor reuni sambata pentru a adopta o pozitie comuna si actiuni comune", a anuntat Ministerul bulgar de Externe.

Rusia, Cehia, Bulgaria si Marea Britanie au fost invitate de Phenian sa analizeze posibilitatea evacuarii personalului diplomatic din ratiuni de securitate. Romania are in prezent misiune diplomatica in Coreea de Nord.

"Coreea de Nord a convocat reprezentantii tuturor ambasadelor straine pentru a le oferi asistenta daca doresc evacuarea misiunilor", precizeaza Ministerul bulgar de Externe.