"Politia judiciara a comis o eroare inscriind numele presedintelui Rusiei (Vladimir) Putin intr-un registru cu suspecti. Aceasta inscriere a fost efectuata fara o motivare legala, iar politia judiciara deplange faptul ca registrul a fost utilizat in mod nepotrivit", a anuntat politia, conform Mediafax.

In comunicat se arata ca numele sefului statului rus a fost introdus in acest fisier in urma cu doua saptamani si ca a fost sters miercuri, dupa ce incidentul a fost dezvaluit de presa.

Este o "eroare grava", a recunoscut directorul politiei Mikko Paatero pentru postul public YLE.

In opinia sa, nu este vorba despre o gluma proasta, ci despre o decizie "luata in mod constient, care nu respecta consemnele date". Nimeni nu stie exact cum a ajuns numele lui Putin pe lista.

Citeste si:

Paatero a promis ca registrul va fi studiat in mod scuruplos, cu scopul de a se stabili ca toate numele inscrise au fost introduse dintr-un motiv "valabil".

Aceasta "lista neagra", cu un regim cofidential, contine informatii despre persoane suspectate ca au comis, participat sau sunt susceptibile sa fi comis infractiuni pasibile cu o pedeapsa de peste sase luni de inchisoare. Aproximativ 1.000 de politisti au acces la acest registru.

Politia a anuntat ca a sesizat Parchetul.