Politia rusa a arestat duminica peste 260 de persoane care s-au adunat in centrul Moscovei la o manifestatie neautorizata impotriva presedintelui Vladimir Putin, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aceasta manifestatie a fost organizata la apelul opozantului radical Viaceslav Maltev, fost candidat la alegerile legislative din 2016 si care are un canal politic foarte urmarit pe YouTube. Maltev, care a parasit Rusia si traieste in exil in Franta, predica "revolutia populara" prin intermediul mitingurilor in intreaga Rusie, pentru a-l inlatura de la putere pe Vladimir Putin. Maltev a fugit la Paris dupa ce un tribunal din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele lui pentru apel la activitati extremiste. Miscarea sa, Artpodgotovka, a fost interzisa de catre justitie in octombrie.

Politia a anuntat arestarea a 263 de persoane la Moscova, pentru "tulburarea ordinii publice". Potrivit agentiei de presa TASS, unele dintre persoanele arestate aveau asupra lor cutite, boxuri metalice si pusti cu gloante de cauciuc.

Serviciul securitatii Rusiei, FSB, a anuntat vineri ca a arestat la Moscova un grup de sustinatori ai lui Maltev care pregateau "acte extremiste de amploare" in zilele de 4 si 5 noiembrie, indeosebi incendierea cladirilor guvernamentale si atacuri asupra politistilor. Potrivit FSB, politia a retinut cinci grupuri de sustinatori ai lui Maltev si in alte orase din Rusia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri