Mersul pe bicicletă nu este doar un mod sustenabil de a călători, ci și o variantă de a scăpa de niște cheltuieli în plus pe transport. Așadar, există noi concepte de vacanțe pentru cei care vor să combine vizitarea a noi obiective cu pasiunea de a merge pe două roți.

"Bikepacking", călătoritul cu rucsacul în spate pe bicicletă, este o nouă opțiune de concediu pentru turiștii care preferă libertatea în detrimentul comodității. Avantajul principal a acestor tipuri de vacanțe este că vei economisii bani pe transportul în comun și vei putea descoperi locuri în care turiștii nu au întotdeauna acces. Euronews a alcătuit o listă cu 5 astfel de trasee în Europa pentru pasionații de ciclism.

Vacanțe ieftine 2023: O călătorie între Amsterdam și Bruges

Bicicliștii pot urma ruta ciclistă a Mării Nordului de la Amsterdam la Bruges (Belgia). Începeți călătoria din capitala Olandei, admirând muzeele și stilul de viață „mai libertin” din Amsterdam.

În drum spre Belgia, bucurați-vă de peisajele de pe coastă și orașe istorice precum Ghent. Odată ce ajungeți la Bruges, răsfățați-vă cu ciocolată și o bere belgiană delicioasă.

În timp ce acest traseu este foarte plat, uneori pot exista vânturi puternice de față, care fac plimbarea mai dificilă. Puteți folosi aplicații mobile pentru a determina cel mai bun moment și cea mai bună direcție de pedalat.

Timp + distanță: 5 zile, 280 km.

Vacanțe ieftine 2023: Un drum „roz” de la Valance la Perpignan (Franța)

Acest traseu se întinde pe aproape 500 km, de la Valance, pe malul râului Rhône, până la Perpignan, în apropiere de granița cu Franța. Traseul este unul ceva mai provocator decât cel anterior, avândcâteva secțiuni accidentate de off-road.

Pe traseu, luați în considerare oprirea în Arles, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul se mândrește cu ruine romane bine conservate, inclusiv Amfiteatrul Arles și necropola Alyscamps. Dacă vă place mai mult natura, fiți cu ochii în patru pentru flamingo și cai sălbatici în mlaștinile din Camargue.

Timp + distanță: 6 zile, 459 km.

Vacanțe ieftine 2023: Urcați pe Scara Diavolului în Scoția

Traseul Highland Trail 550, care străbate munții și lacurile din Highlands-ul scoțien, nu este pentru cei slabi de inimă.

Traseul de 885 km îi poartă pe bicicliști prin sălbăticiuni străvechi, pe lângă cascade și peste vârfuri îndepărtate. Cu puncte de atracție precum "Scara diavolului" - o pantă abruptă pe versantul unui munte - este recomandat doar bicicliștilor experimentați.

Scoția este una dintre puținele țări din Europa care a consacrat prin lege dreptul de a campa în sălbăticie - ceea ce înseamnă că puteți monta un cort pe toate terenurile publice (cu mici excepții).

Timp + distanță: 14 zile, 885 km.

Vacanțe ieftine 2023: Pedalatul printre ruinele romane din pădurile Germaniei

Taunus Storm Chase este o aventură ciclistă antrenantă care îi poartă pe bicicliști prin regiunea Taunus din Germania. Acest traseu începe și se termină în satul medieval Runkel, având pe traseu poteci șerpuite pe dealuri, păduri impresionante și orașe fermecătoare.

Regiunea istorică este plină de ruine romane, iar unele părți ale pistei de biciclete urmează fosta linie de fortificații care a separat Imperiul Roman și triburile germanice până în anul 260 d.Hr.

Timp + distanță: 3 zile,208 km

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri