La finalul Summitului G7, desfasurat in statiunea bavareza Garmisch-Partenkirchen, liderii mondiali prezenti si-au exprimat preocuparea in legatura cu intensificarea luptelor in estul Ucrainei, afectat de confruntari armate intre separatistii prorusi si trupele proguvernamentale, noteaza Mediafax.

Cuvintele cele mai dure la adresa Rusiei au fost rostite de Barack Obama, in opinia caruia politica Moscovei provoaca mari suferinte poporului rus. "El trebuie sa ia o decizie", a spus presedintele american, referindu-se la omologul sau rus.

"Oare el (Vladimir Putin) doreste sa continue sa duca spre ruina economia tarii sale si sa o izoleze si mai mult in numele cautarii fara sens a gloriei Imperiului Sovietic, sau poate sa admita ca maretia Rusiei nu depinde de incalcarea integritatii teritoriale si a suveranitatii altei tari?", s-a intrebat Barack Obama. Rusia, exclusa din G8, a minimizat impactul absentei sale la acest summit, sustinand ca prefera reuniuni in "alte formate", pe care le considera mai eficiente.

Sursa foto: Mediafax Foto