"Presedintele Obama si presedintele Putin au discutat in timpul dineului liderilor. A fost o conversatie informala, nu o reuniune bilaterala oficiala", a declarat Ben Rhodes, consilier adjunct pentru securitate nationala al presedintelui american, confirmand o informatie oferita de palatul Elysee, scrie Mediafax. Aceasta este prima intalnire directa intre cei doi lideri de la inceputul crizei ucrainene.

Anterior, Putin a discutat cu noul presedinte ucrainean Petro Porosenko pentru prima data, vineri, la castelul Benouville, sub egida presedintelui francez Francois Hollande si impreuna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. "In cadrul unei discutii scurte, si Putin si Porosenko s-au pronuntat in favoarea unei incetari cat mai rapide a varsarii de sange in sud-estul Ucrainei", a declarat la Moscova purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de agentiile ruse.

Ei s-au pronuntat, de asemenea, pentru incetarea "actiunilor armate de catre cele doua parti, atat de catre fortele armate ucrainene, cat si de catre sustinatorii federalizarii Ucrainei", a adaugat el. In estul Ucrainei, o insurgenta armata prorusa, care castiga teren de la zi la zi, genereaza temeri privind o scindare a tarii. Rusia a anexat in martie peninsula ucraineana Crimeea in urma unui referendum contestat.