Serviciile de informatii militare americane apreciaza ca Coreea de Nord ar putea fi in masura sa plaseze o focoasa nucleara pe o racheta balistica, a afirmat joi un membru al Camerei Reprezentantilor, relateaza AFP.
Consensul expertilor asupra capacitatilor nucleare nord-coreene este ca Phenianul, care a realizat trei teste nucleare, nu se afla la stadiul de miniaturizare necesar pentru a permite amplasarea unei astfel de arme pe o racheta, noteaza Mediafax.

Insa joi, in cadrul unei audieri a secretarului Apararii Chuck Hagel si a celui mai inalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, un reprezentat republican din Colorado, Doug Lamborn, a dezvaluit un raport al serviciului de informatii miliare american, Defense Intelligence Agency (DIA), sugerand contrariul.

"DIA apreciaza cu siguranta moderata ca Nordul dispune de arme nucleare care ar putea fi amplasate pe rachete balistice. Cu toate acestea, fiabilitatea lor este scazuta", a declarat alesul, citand raportul finalizat, conform acestuia, "luna trecuta".

Acest studiu este clasificat insa concluziile sale nu sunt, chiar daca acestea nu fusesera facute publice, a pledat acesta.

"Eu nu l-am vazut si asa cum ati spus, raportul nu a fost facut public, asadar nu tin sa il comentez", a afirmat seful statului major interarme, Martin Dempsey, care a fost intrebat de ales despre acest raport.

Solicitati de AFP, DIA si Pentagonul nu au reactionat pana in prezent.

Intrebat la randul sau despre capacitatile balistice nord-coreene, liderul Pentagonului Chuck Hagel a sustinut ca Phenianul nu are capacitatea sa loveasca teritoriul american.

Coreea de Nord a amplasat pe coasta sa orientala doua rachete Musudan cu o raza teoretica de 4.000 de kilometri, care insa nu a fost testata. Eventuala lansare ar putea surveni in jurul datei de 15 aprilie, sau ar putea coincide cu vizita la Seul, prevazuta pentru vineri, a secretarului de Stat american John Kerry si a secretarului general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri