"Volumele au crescut cu 24% in Romania, sustinute de expansiunea brandului mai ieftin Ciucas intr-un nou ambalaj PET, lansat la sfarsitul precedentului an fiscal", se arata in raportul SABMiller.

In anul fiscal anterior, incheiat in martie 2012, vanzarile de bere SABMiller in Romania au scazut cantitativ cu 8%.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

In Europa, volumul vanzarilor SABMiller a urcat cu 6% pe baze organice - excluzand impactul achizitiilor si vanzarilor de active. In Polonia, grupul a raportat un avans de 8%, rezultatul fiind sustinut puternic in prima jumatate a anului fiscal de organizarea Euro 2012. Pe piata ceha, volumul a coborat cu 3%, in timp in Marea Britanie grupul a consemnat un avans de 4%.

La nivel de grup, veniturile, calculate organic si la curs de schimb constant, au crescut cu 7% anul trecut. Luand in calcul aceste efecte, veniturile SABMiller au crescut cu 10%. Volumul vanzarilor de bere a urcat, pe baze organice, cu 3%, iar cel de bauturi racoritoare cu 4%.