Veniturile SABMiller in Romania au crescut cu 10% in anul fiscal trecut

Veniturile SABMiller in Romania au crescut cu 10% in anul fiscal incheiat la 31 martie, la curs valutar constant, sustinute de avansul de 7% al volumului pentru berea lager, care a inregistrat performante superioare pietei berii, potrivit datelor publicate miercuri de compania britanica.

Aceste venituri exclud accizele si alte taxe similare.

”Am inregistrat crestere pe toate segmente de pret, ca urmare a imbunatatirii managementului veniturilor, a temperaturilor deosebit de ridicate in timpul verii si a vremii bune din a doua jumatate a anului”, se arata in raportul annual al SABMiller, potrivit News.ro.

Cresterea volumului in Romania a fost sustinuta de avansul inregistrat in cazul brandului Ciucas, datorita strategiei de promovare a acestuia, si a succesului introducerii unor ambalaje noi.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Citeste si:
Asahi a finalizat preluarea operatiunilor SABMiller din cinci tari
Asahi a finalizat preluarea...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Grupul britanic Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a incheiat anul trecut un acord de fuziune cu SABMiller, prin care ar forma cel mai mare producator de bere la nivel mondial.

Pentru a obtine acordul autoritatilor de reglementare, AB InBev a propus Comisiei Europene, la sfarsitul lunii aprilie, un plan de vanzare a portofoliului de active al SABMiller in Europa Centrala si de Est, inclusiv din Romania.

Vanzarile de active trebuie analizate si aprobate de Comisia Europeana si depind de finalizarea cu succes a achizitiei SABMiller de catre AB InBev.

AB InBev a acceptat in aprilie oferta Asahi Group Holdings de preluare a marcilor de bere Peroni, Grolsch si Meantime, in valoare de 2,55 miliarde de euro, indepartand un obstacol din calea obtinerii acordului autoritatilor de reglementare pentru achizitia SABMiller.

Citeste si:
Scădere de peste 7% în piața românească de bere
Scădere de peste 7% în piața...

Grupul SABMiller a inregistrat o scadere de 18% a profitului net in anul fiscal 2016, la 2,7 miliarde de dolari. Veniturile au scazut cu 8%, la 24,15 miliarde de dolari, excluzand accizele si alte taxe similare. La curs valutar constant, veniturile organice au coborat cu 5%. Volumul vanzarilor de bauturi ale grupului au urcat cu 2%.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri