Guvernul Italiei vrea sa reduca in urmaorii ani somajul din randul tinerilor de la 40,5% in prezent la mai putin de 30%, prin scutiri de taxe si introducerea de noi contracte de munca pentru angajatii tineri, a declarat premierul italian, Enrico Letta.
Rata generala a somajului din Ialia si cea din randul tinerilor au atins in aprilie niveluri record. Reducerea somajului in timp ce Italia se confrunta cu cea mai lunga recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial nu va fi probabil o misiune usoara, scrie cotidianul New York Times, citat de Mediafax.

"Scopul nostru este sa coboram somajul sub 30%", a declarat Letta.

Premierul, in functie de doua luni, a facut din combaterea somajului o prioritate a guvernului si a impus-o ca tema centrala la reuniunea Consiliului UE de la sfarsitul lunii iunie.

Guvernul analizeaza un plan de "rotire a generatiilor", in cadrul caruia angajatii in varsta vor avea un program mai redus si vor fi mentori pentru tinerii care intra pe piata muncii.

Angajatorii ii vor plati mai putin pe tineri, iar statul va finanta contributiile sociale pentru angajatii cu varste mai inaintate care intra in program.

Executivul se va concentra pe reducerea taxelor pentru cei care obtin prima slujba si pe diminuarea taxelor in general, a spus el. Autoritatile analizeaza, de asemenea, schimbarea legilor care limiteaza folosirea angajatilor temporari si reglementeaza ucenicia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri