"Inspectorul sef al Ministerului Sanatatii, Iyzzet Tasçi a declarat, intr-un mesaj adresat, la 13 iunie, Camerei Medicilor din Istanbul, ca a lansat o ancheta asupra infirmeriilor improvizate, care au tratat membrii miscarii de rezistenta" la Istanbul, a afirmat Osman Oztürk, din partea TTB, in timpul unei conferinte de presa.

"Acestia ne cer sa le transmitem cu promptitudine lista cu numele celor care au lucrat in aceste infirmerii, dar si a pacientilor care au fost tratati", a adaugat medicul, potrivit Mediafax.

Sute de medici, infirmieri, farmacisti si studenti la medicina au acordat primul ajutor persoanelor afectate de gazele lacrimogene, de la debutul miscarii de protest, care a fost violent reprimata de politie.

Citeste si:

"Confratii care au lucrat zi si noapte fara sa aiba teama grenadelor lacrimogene sau tunurilor de apa, pentru a trata manifestantii, ne onoreaza", a declarat Oztürk, asigurand ca organizatia sa "nu va da numele niciunui pacient sau confrate, catre minister".

Intrebat de AFP, Ministerul Sanatatii a declarat ca nu este in masura sa se pronunte cu privire la existenta unei asemenea anchete.

Potrivit ultimului bilant publicat miercuri seara de TTB, protestele s-au soldat cu patru morti, trei manifestanti si un politist, si peste 7.500 de raniti, dintre care 50 grav.