Gruparea Anonymous lanseaza atacuri cibernetice impotriva Guvernului turc

Gruparea Anonymous sustine ca a lansat o serie de atacuri cibernetice impotriva Guvernului turc ca raspuns la violentele comise de politie impotriva protestatarilor din piata Taksim din Istanbul si din restul tarii, relateaza cotidianul Hürriyet, in editia electronica, citata de Mediafax.

"Erdogan ar trebui sa invete din soarta presedintelui egiptean Hosni Mubarak si sa demisioneze inainte ca situatia sa se inflameze si mai mult", se afirma intr-o inregistrare video publicata pe YouTube care prezinta fotografii cu violentele recente dintre protestatari si politie.

Gruparea a reusit sa blocheze accesul la Monitorul Oficial turc si la alte site-uri, duminica. Site-ul postului privat de televiziune NTV, criticat pentru ca nu a acoperit in mod adecvat evenimentele, a fost tinta unui aparent atac al Anonymous luni dimineata.

Acuzand Guvernul ca cenzureaza social media pentru a impiedica cetatenii sa afle adevarul, Anonymous a promis sa ingenuncheze Guvernul turc prin atacarea tuturor site-urilor de Internet ale institutiilor statului.

Luni dimineata, gruparea a anuntat pe Twitter ca a blocat site-ul de Internet al presedintelui Abdullah Gül, pe cel al partidului de guvernamant Justitie si Dezvoltare (AKP), al guvernatorului Istanbulului si pe cel al politiei din acest oras.

Anynomous afirma ca Guvernul turc pretinde ca se comporta ca o democratie, dar este mai asemanator cu "dictatorii din China si Iran".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri