Germania va avea anul urmator cel mai redus necesar net de imprumut din ultimii 40 de ani, urmand ca din 2015 sa treaca pe surplus bugetar, iar in 2017 sa ajunga la un excedent de aproape 10 miliarde de euro, a declarat o sursa apropiata guvernului.

Necesarul net de imprumut al guvernului federal, imprumuturi totale excluzand rostogolirea datoriei existente, se va situa la 6,2 miliarde de euro anul urmator, a afirmat sursa citata pentru agentia de presa Reuters, preluata de cotidianul New York Times, scrie Mediafax.

Surplusul din 2015 se va situa la numai 200 de milioane de euro, dar va ajunge in 2017 la aproape 10 miliarde de euro, permitand celei mai mari economii a Europei sa inceapa sa-si reduca datoriile.

Berlinul a afirmat in mai ca ar putea inregistra excedent in 2015.

Situatia finantelor Germaniei evidentiaza discrepanta dintre cea mai mare economie a zonei euro si alte state mari din uniunea monetara, afectate de criza datoriilor.

Piata muncii foarte puternica a contribuit la cresterea veniturilor din taxe ale statului, in timp ce statutul de investitie sigura a coborat dobanzile pentru guvern la minime record.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Industria turismului din Germania, rezultate record in 2018