Germania intentioneaza sa cheltuiasca in jurul a 78 de miliarde de euro privind problemele legate de migratie pana in 2022, incluzand 31 de miliarde de euro pentru a combate cauzele profunde care ii fac pe oameni sa-si paraseasca casele si sa se indrepte spre Europa, informeaza sambata publicatia Der Spiegel, citata de Reuters.

Publicatia mentionata citeaza un proiect de document elaborat de Ministerul de Finante german care estimeaza cheltuielile federale la aproximativ 70 miliarde euro pana in 2022, plus opt miliarde de euro suplimentare pe care guvernul federal a acceptat sa le transfere landurilor si comunitatilor pentru a acoperi cheltuielile lor pana in 2021, conform Agerpres.ro.

Platile sociale pentru migranti in Germania ar urma sa reprezinte circa 21 miliarde de euro pana in 2022, cu alte 13 miliarde de euro pentru cursuri de limba si pentru alte masuri de integrare, conform documentului citat de revista.

Procesarea, inregistrarea si cazarea refugiatilor ar urma sa coste aproximativ 5,2 miliarde, conform estimarii.

Germania se straduieste sa integreze peste un milion de migranti care au intrat in tara in 2015 si in 2016 dupa o decizie-cheie a cancelarului Angela Merkel, ceea ce i-a afectat grav popularitatea.

O reactie publica impotriva acestei decizii a ajutat la catapultarea partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD, eurosceptic) in parlament in urma alegerilor din septembrie.

Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri