Barosso si Schulz au batut palma in privinta bugetului UE

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European a anuntat astazi ca va sustine propunerea revizuita privind bugetul UE pentru 2014-2020, dupa luni de zile de tergiversari, controverse si modificari, scriu jurnalistii de la Adevarul.ro.

In urma cu putin timp, negocierile in privinta bugetului Uniunii Europene pentru urmatorii 7 ani s-au concluzionat intr-o forma care ii poate multumi si pe europarlamentari. Acestia din urma au rolul cel mai important in aprobarea bugetului, votul lor fiind decisiv.

In aceasta dimineata, reprezentantii marilor institutii europene s-au intalnit pentru a realiza un acord referitor la planul bugetar in valoare de 960 miliarde euro, pentru a fi prezentat in sesiunea plenara a Parlamentului European de la Strasbourg de saptamana viitoare, ultima inaintea vacantei de vara.

José Manuel Barroso (foto), presedintele Comisiei Europene, Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, si Enda Kenny, premierul Irlandei, reprezentantul statelor membre, au anuntat impreuna acordul revizuit, in aceasta dimineata.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Ce creșteri au înregistrat statele vecine României
Setari Cookie-uri