Martin Schulz: Dezbaterile politice in UE au devenit "dialog al surzilor"; tendintele populiste se amplifica

Uniunea Europeana se aseamana din ce in ce mai mult cu o camera in care exista un "dialog al surzilor", acuza Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, denuntand tendintele populiste ale guvernelor statelor membre.

"Uniunea Europeana se aseamana din ce in ce mai mult cu o camera plina de surzi care isi urla in urechi. Dialogul a devenit ineficient. Guvernele statelor membre vorbesc pentru publicul national", a declarat Martin Schulz intr-un discurs rostit la Universitatea pentru Straini din Siena, potrivit Mediafax.

"Multe partide din statele membre folosesc Uniunea Europeana ca tap ispasitor pentru toate problemele; nu este un fenomen nou, dar nu a mai fost niciodata de a asemenea amploare", a spus Martin Schulz, conform RAI News.

Uniunea Europeana se confrunta cu o serie de probleme importante, precum criza imigratiei, situatia din zona euro, referendumul organizat in Marea Britanie privind apartenenta la Blocul comunitar si terorismul. "In privinta combaterii terorismului, solutia Uniunii Europene nu poate fi si nu trebuie sa fie o copie a celei din Statele Unite", a subliniat presedintele PE.

Drop of Light / Shutterstock.com

Citeste si:
Schimbari in structura filialei Daimler din Romania
Subsidiara Daimler din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Care sunt statele europene ce au impus restricții pentru români
Setari Cookie-uri